Anna Aagaard (f.1986) fra Haastrup ved Faaborg

Anna Aagaard

Anna Aagaard

Anna har altid elsket at  synge og at spille musik, og da hun var tre år, kunne hun De Små Synger fra ende til anden.

Hun startede som syvårig med at spille violin i den lokale musikskole i Faaborg  hos Pia Mortensen. Anna kom som 14-årig med i ungdomssymfoniorkesterest FAUST, hvor en af de helt store oplevelser var en turé i Australien med koncert i operahuset i Sydney.

Som 16-årig startede Anna på Ollerup Efterskole – Sang og Musik. Efterskoleåret blev et vendepunkt for hende. Her blev hun præsenteret for folkemusikken gennem en anden Anna på efterskolen, nemlig Anna Mose, hvis far Kjeld Nørgaard var mangeårigt medlem af det legendariske danske folkemusikorkester Lang Linken.

Efter efterskolen startede Anna på gymnasiet i Faaborg og blev sideløbende mere og mere engageret i folkemusik. Hun begyndte at spille til folkedans i en lokal folkedanserforening samt var en meget aktiv medspiller i folkemusikstævnerne FOD og ROD.

Direkte efter gymnasiet startede Anna på Brenderup Højskoles folkemusiklinje, hvor hun forberedte sig på at søge ind på Konservatoriets folkemusiklinje.

I 2008 startede Anna på Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje, som dengang var beliggende i Odense. Hun har igennem sin studietid i Danmark studeret ved Harald Haugaard, Ditte Fromseier Hockings samt Bjarke Falgren. I 2010-2011 var Anna desuden på udveksling i Newcastle i Nordengland, hvor hun studerede hos Catriona McDonald samt Stewart Hardy.

Anna har en forkærlighed for dansk 1700-tals musik, som rummer et meget smukt repertoire. Melodierne finder hun i nodesamlinger fra arkiver rundt om i landet.

I juni 2016 debuterer Anna fra folkemusiklinjen ved Syddansk Musikkonservatorium, nu i Esbjerg, med en koncertrække under titlen “Balancekunst”.

Til nettet - Kandidatkoncert Horisontal - Faaborg Musikforening

Anna har sideløbende med sit studie været aktiv i flere orkestre. Læs mere under fanen BANDS.

Anna er privat gift med musikeren Frey Klarskov. De er bosat på Midtfyn og har sammen to børn.